10 Tips 2

10 tips voor het kiezen van een rijschool


Tip 1:


Informeer naar de duur van de rijles;  50 minuten,  60 minuten of langer.

Bij Autorijschool Jo Wetzels krijg je 60 minuten rijles, met als voordeel dat je thuis wordt opgehaald maar ook weer thuis afgezet wordt. Je haalt dus geen andere leskandidaten op en/of brengt die naar huis.


Tip 2: 


Informeer naar de lijstijden en lesdagen. Mijn lestijden zijn:


Maandag tot en met vrijdag vanaf 07:45 t/m 20:15 uur;

Zaterdag vanaf 07:45 t/m 12:30 uur.


Tip 3:


Werkt de rijschool met een les overeenkomst?

Autorijschool Jo Wetzels is aangesloten bij SRB (Stichting Rijschool Belangen) erkende rijscholen. Deze SRB les- overeenkomst beschrijft de plichten en rechten van een les kandidaat maar ook de rechten en plichten van de rijschool.


Tip 4:


Aantal rijlessen en prijzen?

Informeer eerst bij geslaagde vrienden, kennissen of kandidaten die reeds bij mijn rijschool (maar ook bij andere rijscholen) hoeveel rijlessen zij in totaal hebben gehad voordat zij op examen gingen. Vertrouw niet blindelings op wat je wordt verteld tijdens de intake door de rijschool. INFORMEER eerst bij andere kandidaten, vrienden of kennissen hoeveel rijlessen zij hebben gehad.


Tip 5:


“Even” Je rijbewijs halen.

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat er om dat je verantwoord en veilig leert rijden en niet dat je “even” je rijbewijs haalt.


Tip 6:


Afzeggen  van rijlessen

Indien er door  omstandigheden de geplande rijles geen doorgang kan vinden (door school, werk of  privé omstandigheden) dan wordt de les gewoon ingehaald. Bij Autorijschool Jo Wetzels komt de les niet te vervallen en hoeft ook niet betaald te worden.


Tip 7:


Tussentijdse toets

In mijn lespakketten is de tussentijdse CBR toets opgenomen, deze verhoogt de slagingskans bij het CBR eindexamen. Voordeel is dat je leert hoe het CBR examen wordt afgenomen en je ontvangt tips van de examinator wat er nog eventueel verbeterd moet worden.


Tip 8:


Is de rijinstructeur bevoegd rijles te geven?

Vraag aan de rijschoolinstructeur naar de IBKI – Bevoegdheidspas (het WRM-certificaat.) Op deze pas staat tot welke datum de instructeur (nog) bevoegd is om rijlessen te geven. Je kunt ook het WRM-certificaat controleren van de rijschool op www.ibki.nl


Tip 9:


Opbouw van de rijlessen

Worden de rijlessen logisch – van makkelijk naar moeilijk – opgebouwd ?


Ik hanteer een logische volgorde van lessen. Door middel van duidelijke voorbeeld-tekeningen en een beschreven lesplan , wat – hoe – waarom-, wordt alles uitgelegd aan de kandidaat.


Tip 10:


Maak je rijschool keuze

Zijn er nog vragen of wil je een persoonlijke gesprek voor nadere uitleg. Vul dan het contactformulier in of bel 06-23856868 / 045–8885840 voor meer informatie.


Advies: Meld je          aan voor een gratis proefles bij autorijschool Jo Wetzels en ervaar zelf hoe een en ander in zijn werk gaat.